Blogverhaal

De laatste winterprikken in Oostende

De winter spartelt nog wat om zich heen. Storm Ciara heeft ons niet klein gekregen en ook Dennis was geen partij voor de Oostendse spirit. Wij blijven buiten komen! Door regen en wind, bij zonneschijn en winterprikken. Maar voor wie toch liever goed verscholen zit, hebben we heel wat to do’s op de lijst. Zo vliegt die krokusvakantie voorbij.

3gapers
Wbh

Terry en Andy, de bedenkers van de Waanzinnige-Boomhutboeken zitten in de penarie. Ze werden opgesloten in de gevangenis van Fort Napoleon, aan jou om ze te redden. Raadsels oplossen, een bananengevecht, slangen en haaien op de loer en codes kraken om uit de gevangenis te raken; je hoort het, een onvergetelijk namiddagje voor de kinderen. En stiekem ook wel voor de ouders.

Speeltijd!

Maar Oostende denkt in de nawinter ook aan de seventies en eighties kids, de Pac Man-generatie. Tijdens de krokusvakantie wordt de jeugdafdeling van de bibliotheek omgebouwd tot een echte arcade gamehall. Games voor jong en oud, maar vooral heel veel nostalgie. Begin die duimen maar al te trainen.

Wie zegt trouwens dat volwassenen niet meer mogen spelen? Ook daar is aan gedacht. Sluit jezelf op in een van de escape rooms van Puzzle Oostende of Timescape Escape Games en probeer zo snel mogelijk te ontsnappen. Teamwork is onvermijdelijk, logisch denken een must. Durf out-of-the-box denken of je blijft voor eeuwig in de box!

Photo 1567304529193 acc92518efcd
Dsc 9842 low

Liever buiten?

Toch liever buiten op pad gaan? Tuurlijk, de nawinter heeft vaak ook schone dagen in petto. Heel wat wandelingen en fietstochten mogelijk in Oostende. De toeristische dienst organiseert er alvast met een gids, snel reserveren is de boodschap. Wat denk je van een tocht langs alle Belle Epoque gebouwen van onze prachtige stad? Of volg de voetstappen van Marvin Gaye. Je trekt met een iPod op pad en leert alles over de passage van de wereldberoemde zanger in onze kuststad. Meezingen mag!

Hotspot

There’s a new kid in town. Ongeveer toch. De ET ALORS doet de Beau Site van weleer helemaal heropleven. Wie even wil uitblazen na een lange strandwandeling of gewoon graag in een overgezellig interieur met zicht op zee zit, moet hier eens stoppen. Comfy zetels, kunst aan de muren en vooral heerlijke kaas- of vleesplanken. Wijntje dabei, verse garnaaltjes op tafel en je wil hier niet meer weg.

Ondertussen helemaal verliefd op Oostende? Dat snappen we. Geef ons een seintje en dan gaan we samen op zoek naar de perfecte woonst of een tweede verblijf.

Et alors 007 web nick decombel fotografie