Blogverhaal

Wat te doen in de Herfstvakantie in Oostende

5 tofste tips: Herfst in Oostende

De regen slaat tegen het raam, de temperaturen zakken en de blaadjes veranderen hun kleur. De herfst is er nu echt, tijd voor wandelingen in het bos, feel good food op ons bord én het ontdekken van de leukste hotspots in Oostende. Graag geven wij u enkele tips mee zodat u volop kan genieten van deze zalige periode.

Zeehond
Rode blokken

Lekker sportief

Eens goed uitwaaien doe je nergens beter dan aan de Belgische kust. Uitblazen tijdens een wandeling op het strand, of volop genieten op de fiets? In Oostende is er plezier voor iedereen.

Op de dijk van Oostende kan men zowel fietsen als go-karts huren.

Wist je trouwens al dat Oostende er enkele nieuwe bewoners bij heeft? De zeehondenpopulatie voor onze kust is zich langzaam, maar zeker aan het herstellen. Niets leuker dan het spotten van zeehondjes tijdens de strandwandeling.

Belangrijk, blijf steeds op 20 meter afstand van de zeehonden en hou de hond aan de leiband.

Maritieme wandeling

Ontdek het maritieme karakter van Oostende en maak een wandeling langs de meest opmerkelijke plekjes van de visserijcultuur, het bruisende havenleven en het uniek vaarkundig erfgoed. De wandeling neem je mee naar verschillende locaties zoals: Mercator, Museumschip Amandine, Visserskaai en Vissersplein en het Noordzeeaquarium.

Praktisch:
De wandeling is 7,7km lang.

Wandelplan gratis op te halen bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2)

Mercator
Tik tak expo

Plezier met de bengels

Ketnet Junior pakt uit met een primeur in prachtige setting; de allereerste Tik Tak-expo in Fort Napoleon. Ontdek er de levensechte Tik Tak-decors, maak zelf een scène met het drinkmannetje en laat je junior zich uitleven op de discovloer tijdens deze interactieve expo.

Praktisch:
Dinsdag - zondag 10.00 - 17.00 uur
Ook open op maandag tijdens schoolvakanties.

Tickets boeken doe je hier: https://fort-napoleon.be/nl

Oktoberfoor 2020

Op de oktoberkermis worden heel wat attracties aangeboden, zowel voor groot als klein. De attracties zijn verspreid over 4 pleinen: het Wapenplein, de Groentemarkt, het Mijnplein en het St.Petrus- en Paulusplein.

Praktisch:
Vrijdag 9 oktober– zondag 8 november

Mondmasker verplicht.

Oktoberfoor
Mu zee

Mu.Zee

Het kunstmuseum aan zee, of afgekort Mu.Zee, is toonaangevend voor kunst over en aan de Vlaamse kust en een echte muts-see tijdens een stedentrip Oostende. Er hangt een bijzondere collectie schilderijen van 1830 tot nu en het is alsof je langs de geschiedenis van de Vlaamse kust wandelt. De heropening van Mu.ZEE ging gepaard met een nieuwe invulling van Ensor- en Spilliaert museumvleugel met een tal van unieke werken van Leon Spilliaert die nooit eerder werden getoond. Weer of geen weer: een bezoek aan dit museum is een must.

Praktisch:
Romestraat 11
Oostende 8400
+32 59 50 81 18

Prijzen:
Standaard prijs: €12
Kinderen tot 12 jaar: Gratis
Jongeren tot 26 jaar: €1
65+: €10
Groepen vanaf 15 personen: €10/pp

Op voorhand reserveren, dit kan online of telefonisch.