Blogverhaal

Tips voor een zalige Paasvakantie in Oostende

Oostende

Tips voor een zalige paasvakantie in Oostende

De paasvakantie komt eraan en daar kijken we bij Agence Lecomte naar uit! Zeker nu er weer meer evenementen en activiteiten worden georganiseerd. In Oostende is er zoveel te beleven dat je er misschien keuzestress van krijgt… Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met tips voor een heerlijke paasvakantie in Oostende. Er is voor elk wat wils!

Voor cultuurliefhebbers

James Ensorhuis

Het Ensorhuis is de plek waar de Belgische schilder James Ensor woonde en werkte tot aan zijn dood in 1949. Hij maakte er veel van zijn beroemde werken. Het huis is vandaag een museum. Het werd recent gerenoveerd dus zeker een bezoek waard! Ook leuk met kinderen: voor hen is er een speciale audiotour.

MuZee

In dit prachtige museum bewonder je moderne en hedendaagse Belgische kunst van 1880 tot vandaag. Het bevindt zich in een iconisch gebouw. De collectie wordt zeer toegankelijk gepresenteerd, zowel voor kunstkenners als voor beginners.

The Crystal Ship

Kunstenfestival The Crystal Ship heeft Oostende de laatste jaren getransformeerd tot de grootste openluchtgalerie van België. Ook dit jaar worden de straten opnieuw gekleurd door een aantal nieuwe werken van kunstenaars van over heel de wereld. Tussen 28 maart en 9 april worden de nieuwe street art muurschilderingen gecreëerd: zeker de moeite om de artiesten eens ‘live’ aan het werk te zien. Daarna zijn de werken klaar en kunnen ze door het grote publiek bewonderd worden.

Voor levensgenieters

Oostende heeft heel wat te bieden op culinair vlak. Als je houdt van lekker eten en drinken, is dit the place to be! Gastronomisch genieten doe je in toprestaurants zoals Marina, Bistro Mathilda en Belle De Jour. Oostende is dé stad van de garnaalkroketten dus ga niet naar huis zonder die te proeven en breng als je kan een bezoekje aan de openlucht-vismarkt ‘De Vistrap’. Een begrip in de stad én daarbuiten!

Oostende heeft veel gezellige ontbijt- en koffiebars, Italiaanse restaurants voor pasta- en pizzalovers en massa’s toffe cafeetjes. En natuurlijk hoort bij een dag aan zee een lekker ijsje. Daarvoor moet je bij Gelato Maxzim zijn, een vaste waarde in de Koningin der Badsteden. Smakelijk!

Voor families

Voor gezinnen met kinderen is Oostende een paradijs. Naast het strand en de zee worden er veel leuke activiteiten georganiseerd voor kids en hun (groot)ouders. Onze aanraders:

  • De Grote Ridder Muis doe-expo en zoektocht: de expo is in Fort Napoleon, de zoektocht neemt je mee doorheen de stad.
  • Kapitein Panekazak: een audiotour op kindermaat langs de mooiste en interessantste plekjes van Oostende.
  • TikTokTour: een coole tour langs 10 highlights in de stad waar je TikTok video’s kan maken. Leuk om te doen met iets oudere kinderen.
  • Het Mariakerkemysterie: een spannende speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar, waarbij ze op zoek gaan naar een gestolen masker van James Ensor.

Voor sportievelingen en natuurliefhebbers

In Oostende kan je mooie wandelingen maken langs het strand, door de stad of in de groene natuur. Ook fietsers kunnen hier hun hartje ophalen tijdens een mooie tocht langs de kustlijn of in de Polders. Geen eigen fiets mee? Don’t worry, er zijn genoeg plekken waar je een fiets kan huren tijdens je verblijf in Oostende. Leuke wandel- en fietstips vind je hier.

SOS slecht weer

In België kan het weer al eens tegenvallen… Regen, wind of een gure dag? Geen paniek, ook bij minder mooi weer kan je veel leuke dingen doen in Oostende. Zoals we al aanhaalden zijn er tal van mooie musea en smakelijke eetadresjes. En er zijn nog andere slecht-weer-opties:

  • Shoppen: Oostende heeft veel leuke winkels en boetieks en regelmatig komen er nieuwe adresjes bij. Ga op ontdekking!
  • Cinéma: in Kinepolis Oostende kan je een filmpje meepikken.
  • Hangtime: indoor trampolinepark en speelparadijs voor kinderen. En de ouders kunnen intussen rustig iets drinken: everybody happy!
  • Zwembad Brigitte Becue: te koud om in de zee te plonzen met de kids of wil je baantjes trekken? Ga dan naar dit (recent gerenoveerde) zwembad.

Met deze tips ben je ongetwijfeld overtuigd om naar Oostende af te zakken… Zoek je een mooie plek om te verblijven? Dan kan je bij Agence Lecomte terecht voor een ruim aanbod aan vakantie-appartementen om te huren in de paasvakantie. Neem contact met ons op voor een gepersonaliseerde offerte.

Hopelijk tot binnenkort in Oostende!

Violet Eieren Vector Pasen Kaart 1