Blogverhaal

Even uitblazen

Aan de kust komt men tot rust.

De herfstvakantie gaat bijna van start. Niets beter dan even te gaan uitblazen en uitwaaien aan zee, genieten van rust en van ontspanning. Tijd voor grote wandelingen, heerlijke take away maaltijden en de frisse zeelucht.

Altar
Img 7596

Aan het strand,

De geluiden die het ruisen van de golven en het waaien van de wind opleveren, brengt ons een rustgevend en kalmerend gevoel. Een kustwandeling over het strand van Oostende helpt de storm in je hoofd te overstemmen en te sussen. Daarnaast is het uitwaaien tijdens een kustwandeling niet enkel deugddoend, ook érg gezond.

In de bossen,

Oostendenaars noemen het steevast ’t Bosje, maar de officiële naam van de grote groene long van Oostende is het ‘Maria-Hendrikapark’. Een zacht geritsel van bladeren, geluiden van bekende en onbekende vogels, de geur van hout, gras en bladeren; het bos maakt je bewust van je omgeving. Je zintuigen staan op scherm en merken iedere geur, ieder geluid, beeld en gevoel op.

Afbeelding2
Afbeelding3

Door de stad,

Minder zin om te verdwalen in het bos of uit te waaien aan zee wanneer het herfstzonnetje komt piepen? Dan is een stadswandeling voor jou ideaal: een wirwar van straatjes om rustig te kuieren, maar ook voldoende gezellige etablissementen om lekker op te warmen.

Oostende is een stad met een zéér rijke geschiedenis, waar we al te trots op zijn. De wandeling ‘Erfgoed met Smaak’ neemt je op een smaakvolle manier op sleeptouw langs een selectie prachtig erfgoed en heerlijke restaurants en cafés met authentieke Oostendse specialiteiten. Je kunt de wandeling gratis afhalen bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2)