Blogverhaal

All I need for Christmas ... is quality time in Oostende

De Stad aan Zee is ook in de winter ‘the place to be’! Of je nu kiest voor de gezellige drukte van Winter in het Park of voor een heerlijke strandwandeling en welverdiende rust met de familie.

Winter in oostende
Winter in het park 5

Winter in het Park

Voor de meest sfeervolle kerst- en eindejaarperiode moet je aan zee zijn. ‘All I want for Christmas is you …. and Oostende!’ De Stad aan Zee staat sinds enkele jaren stevig bovenaan in het lijstje met steden die een bezoekje waard zijn in de winter. Zo is er Winter in het Park, de meest feeërieke kerstmarkt van het land. Te midden van een gezellig verlicht Leopoldpark kan je als bezoeker schaatsen op de vijver, omgeven door meer dan 50 houten chalets met typische kerstartikelen. Tijdens de kerstvakantie maken dagelijkse animaties en activiteiten voor kinderen de beleving compleet.

Of je nu zelf de schaatsen aanbindt, een glühwein drinkt aan één van de sfeervolle bars of snuistert tussen de warme mutsen en kleurrijke wanten aan één van de chalets… Winter in het Park is een belevenis op zich!

Sfeervol shoppen

Tijdens de pakjestijd maakt Oostende haar reputatie van dé shoppingstad aan zee meer dan waar. Zo vind je in de Adolf Buylstraat de enige lichttunnel van het land. Vier keer per dag krijg je er een fantastische lichtshow te zien. De aanstekelijke muziek zorgt ervoor dat vele toeschouwers een danspasje wagen. De lichtstraat werd dit jaar volledig vernieuwd met andere kleurtjes, nieuwe animatie en toffe en herkenbare meezingers.

Ook de andere winkelstraten baden in de kerstsfeer. In onze vele winkels vind je zeker ook de nodige cadeautjes die je in de inpakbar ook feestelijk kunt laten inpakken in Oostende inpakpapier.

Keuze vm 2017 57
010 web c nick decombel fotografie 0

Rooftop Winterbar

Eerder dit jaar opende de bar Rooftop by Cappuccino bovenop de gelijknamige tea-room in de Kapellestraat. Tijdens de Kerstvakantie is deze bijzondere locatie aangekleed als een gezellige winterbar, een beetje New York in Oostende! De Stad aan Zee heeft heel wat nieuwe hotspots waar je heerlijk kan tafelen: Zaz Cuisine, Resto Vito en Albrecht zijn slechts enkele voorbeelden. Voor een koffietje of een glaasje wijn kun je sinds kort ook terecht in het nieuwe jazzcafé On Stage.

Genieten met ‘the loved ones’

Ben je hierna toe aan wat welverdiende rust, dan gaat er niks boven een verkwikkende wandeling langs de strandlijn. Duffel je stevig in en geniet van de branding en de zeebries… ! In Oostende kun je even de batterijen heropladen en samen met de familie een heerlijke tijd doorbrengen. Ook de programma’s van de Oostendse cultuurhuizen nodigen uit tot samen genieten. Mu.Zee, Kaap, De Grote Post en Kursaal bieden een breed spectrum van expo’s, theater- en muziekvoorstellingen.

Voel je je aangetrokken door de Winter in Oostende? Dan helpen we je graag. Geef ons een seintje en dan gaan we samen op zoek naar de perfecte woonst of een tweede verblijf.

Only one decoration adorns this christmas tree the sunset of a beautiful day t20 lrapmb