Blogverhaal

Vijf redenen waarom Oostende dé stad van 2021 is

Dat we van Oostende houden, wisten jullie vast al. Zowel Belgen als internationale toeristen vinden steeds meer de weg naar onze stad en dat is natuurlijk niet zomaar. Oostende kan trots zijn op de vele dingen die haar uniek maken. We geloven dan ook echt dat deze stad in 2021 heel wat te bieden zal hebben. Waarom? Dat ontdek je hieronder. Misschien kunnen we je overtuigen om naar Oostende te verhuizen en hier zelfs een appartement te kopen!

Oostende wat te doen 1024x682
Screenshot 2020 06 11 Uitbreiding terrassen Oostendse horeca al 51 dossiers goedgekeurd

Lekker eten

Belgen houden van lekker eten. Misschien zullen de restaurants en cafeetjes nog niet meteen open zijn in 2021, maar ook met takeaway kun je de heerlijke keuken in onze stad ontdekken. Vis is natuurlijk een van de specialiteiten, maar ook vegetariërs vinden hier zeker hun gading. Van een snelle hap tot fine dining: Oostende heeft het allemaal. Vijf Oostendse restaurants worden zelfs in de Michelin-gids vermeld.

Cultuur om u tegen te zeggen

Zeg je Oostende, dan zeg je Ensor, Permeke en Theater Aan Zee. Het is een cultuurstad in hart en nieren. Wanneer en of de tentoonstellingen en voorstellingen volgend jaar doorgaan, is nog even afwachten, maar je kan alvast uitkijken naar interessante evenementen die in Oostende zullen worden georganiseerd.

Oostende muzee
Oostende 2018 20

Talloze activiteiten

Zelfs als door corona nog even geen grote evenementen kunnen worden georganiseerd, zijn er buitenshuis ook leuke activiteiten te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld zoektochten voor jong en oud. Als je zin hebt in een lange wandeling, kun je met een audiogids meer te weten komen over de stad. Ook fietsen langs de zeedijk is een leuk idee. Er is altijd wel iets te doen in Oostende!

Een levendige stad zonder grote drukte

Of je nu rust zoekt in 2021 of net houdt van een gezellig geroezemoes in de straten, Oostende is een goede keuze. Met uitzondering van enkele warme zomerdagen is het in Oostende nooit over de koppen lopen. Toch is er steeds een gezellige, levendige sfeer in de stad. Ontspan bijvoorbeeld in het park en verken daarna de winkelstraten of de zeedijk.

Paola delfin c toerisme oostende vzw
Oostende strand

Het strand en de zee

In 2020 merkten we meer dan ooit hoe belangrijk een stukje natuur is. In Oostende vind je misschien wel het mooiste stukje natuur dat we in België hebben: de zee. Elk seizoen ziet ze er een beetje anders uit: tijdens de zomer biedt de zee verkoeling, terwijl je tijdens een wandeling in de winter best een warme sjaal en handschoenen aantrekt. Toch heeft ze altijd een even grote aantrekkingskracht. We zijn er zeker van dat ze ook in 2021 zal blijven boeien