Blogverhaal

Oostende, de leukste tips voor zomer 2020

Oostende zomert door.

Oostende is er weer helemaal klaar voor. De strandstoelen zijn open geplooid, er staan twee nieuwe verdwaalpalen - eentje als ode aan het zorgpersoneel- en het zeewater is al goed warm. Tijd om te beachen dus. Haal die zonnecrème maar boven, krui wat garnalen en bouw een zandkasteel. En voor wie liever geen zand tussen de tenen wil, heeft Oostende een uitgebreid zomerprogramma klaar. Uiteraard met respect voor alle corona-maatregelen.

Oostende zomert
Oostende zomert door

Ensor leeft!

James Ensor en Oostende zijn onlosmakelijk verbonden. De kunstenaar doolde door de Oostendse straten en haalde heel wat inspiratie voor zijn werk uit de zee en stad. Het huis waar Ensor woonde, is tot een interactief museum omgetoverd, inclusief unieke stukken, tekeningen en tijdelijke tentoonstellingen. Met de Ensor wandel-app ontdek je dan weer zijn favoriete plekken in de stad en wie street-art tour The Crystal Ship volgt, ziet gegarandeerd hoe sommige kunstenaars zich ook op het werk van Ensor gebaseerd hebben.

Een streep cultuur en een rol film

Theater aan Zee, De Grote Post, Kaap en Mu.ZEE slaan de handen ineen en presenteren met Zomer in O een stevig zomerprogramma. Theater, muziek, literatuur, dans, opkomend talent en familievoorstellingen passeren allemaal de revue. Eerder een filmfan? Het Filmfestival is verzet naar januari maar in Fort Napoleon loopt nu de expo Het Wonder Is Geschied. Tien toonaangevende grafische kunstenaars geven hun interpretatie aan Vlaamse filmklassiekers, terwijl styliste Cleo Baele twintig jaar filmgeschiedenis toont met evenveel paspoppen.

Dansend door Oostende

Oostende is heel vaak een echte baanbreker. Het is meteen de eerste stad in België met een echte TikToktour. Het sociaal netwerk is razend populair bij jongeren, die er hun beste danspasjes tonen, hun strafste moppen vertellen en hun muzikaal talent delen. En dat kan nu op de mooiste plekken van Oostende, dankzij het handige kaartje. Geen zin om je kroost te vergezellen? Blijf dan gewoon plakken met een cocktail in de hand in een van de vele beachbars.

Hotspot: Le Bar du Bassin

Kaasliefhebbers, verzamelt u! Zoé Vanhaecke is een rasechte kaaskenner en sommelier. In Le Bar du Bassin combineert ze die passies, met heerlijke kazen, charcuterie en bijpassende wijntjes op de kaart. Ideaal voor een apero, uitgebreid tafelen of lunch. Geen zin om naar huis te rijden, huur bij ons uw ideale vakantie appartement voor twee of met het ganse gezin. Wij hebben wat u zoekt! Bel ons 059/705105 of mail ons info@lecomte.be. Wij sturen u een gepersonaliseerde offerte voor uw droomverblijf in Oostende!