Blog story

Theater aan Zee 2022

Dit zijn onze vijf tips voor TAZ#2022

Het thema van deze feesteditie van TAZ#2022 is ‘Zie je mij?’. Dit kan vanalles betekenen. Zie je mij graag? Zie je mij zitten? Zie je mij staan? Zie je mij om wie ik ben of om wie je verwacht? We hebben allemaal nood aan gezien worden: dit was het vertrekpunt voor de organisatie om een veelzijdig programma samen te stellen. Deze vier voorstellingen wil ik zeker niet missen:

Ik ben de walvis

In deze voorstelling spreekt, ademt, beweegt, zingt, dans, lacht en huilt Wim Opbrouck zoals een walvis, dat gigantische zoogdier dat al eeuwenlang de mens fascineert. Samen met de muzikanten neemt de acteur ons mee naar de onpeilbare dieptes van de zee. Dit theatraal concert, gemaakt in opdracht van Te Gek?!, gaat over het onbereikbare en ook thema’s als depressie en herstel komen aan bod.

Triptych

Met deze voorstelling neemt het internationale gezelschap Peeping Tom voor het eerst het grootste podium van Theater aan Zee in, van het Kursaal. In Triptych zie je hoe de personages ronddwalen in een donkere, onheilspellende wereld waaruit ze niet kunnen ontsnappen en waar realiteit en verbeelding in elkaar overvloeien. Laat je meevoeren door deze mysterieuze en bij momenten spannende danstrilogie.

De lange nasleep van een korte mededeling

‘Ik speel met het idee om weg te gaan’. Het lijkt een onschuldige, korte mededeling maar ze brengt veel teweeg in het leven van vier vrienden. Iedereen probeert controle te krijgen over de situatie. Mar hoe meer ze hun best doen, hoe meer het uit de hand loopt. Er wordt evenveel gezegd als niét gezegd, evenveel begrepen als misbegrepen. In deze intieme voorstelling nemen De Roovers je mee in een rollercoaster van emoties.

We zullen doorgaan

Tutti Fratelli is het sociale theatergezelschap van de onlangs overleden Reinhilde Decleir. Met deze warme voorstelling vieren ze het leven en hun ‘oermoeder’. Twaalf fratelli brengen samen met topmuzikanten een ode aan de oorsprong, de schoonheid en het einde van ons leven. Een feest voor ogen en oren in het Kursaal!

Naast theater heeft TAZ#2022 een schitterend literair programma. Ook dansliefhebbers komen aan hun trekken en er zijn leuke voorstellingen voor kinderen. Er is echt voor elk wat wils, check het volledige programma op de website www.theateraanzee.be. Tip: wacht niet te lang om te boeken want de tickets gaan altijd snel de deur uit!

Boek jouw vakantieverblijf in Oostende

Tijdens Theater Aan Zee is er nóg meer sfeer dan anders in Oostende. Kom dus zeker eens af! Je kan dit combineren met een kort of lang verblijf aan de kust. Om een mooi vakantieappartement te huren kan je bij ons terecht. Check ons aanbod en neem contact op als je meer info wil. We helpen je graag verder.

Afbeelding taz